Dacă vrei să epatezi sau pur şi simplu să te bucuri la maximum de ceea ce îţi oferă viaţa, cu ceva bani te poţi răsfăţa cu cele mai rafinate băuturi. Astfel, a fi în ton cu tot ce înseamnă eleganţă şi exces îţi pune în valoare abilităţile financiare. Vorbim însă aici de sume de la câteva zeci la câteva milioane de dolari!
Dar nu sunt mulţi care îşi permit să cumpere o sticlă de vin care costă 130,000 de dolari şi poate unii chiar nu ar fi dispuşi să plătească sume exorbitante pentru o sticlă cu alcool. Probabil că am ajuns cu toţii, cel puţin o dată în viaţă, într-un local unde totul ni s-a părut foarte scump, dar te-ai întrebat vreodată care sunt cele mai scumpe sticle de alcool din lume? Sunt băuturi care costă mai mult decât o casă în centrul Capitalei sau o maşină.
1. Tequila Ley .925– $3,5 milioane
Sticla de tequila, Ultra Premium Tequila Ley .925 este placată cu aur şi platină. Băutura a fost produsă de compania Hacienda La Capilla Distillery din Los Altos, Jalisco. În 2006, tequila a fost împachetată într-un ambalaj din peste 4 uncii de aur şi platină şi vândută unui colecţionar privat pentru suma de 225.000 dolari. Numele colecţionarului, cu rezidenţa în SUA, nu a fost dezvăluit.
2. Henri IV Dudogon Heritage – $2 milioane
Henri IV Dudogon Heritage costă aproximativ 2 mililoane dolari. Această sticlă de coniac conţine 41% alcool şi este pietruită cu 6,500 de diamante excepţionale, platină şi aur de 24 karate. Băutura se produce încă din 1776 şi este ţinută în butoaie 100 de ani înainte de a fi vândută.
3. Diva Vodka – $1 million
Când vine vorba de votka, primul lucru care ne trece prin minte este Rusia. Surprinzător, cea mai scumpă sticlă de votka provine din Scoţia. Diva Votka este cea mai scumpă votka din lume care aproape că seamănă cu o sticlă de parfum. Fiecare sticlă Diva conţine pietre preţioase, semi-preţioase şi diamante.
4. Macallan 64 Lalique – Cire Perdue – $ 460.000
Brandul scoţian Macallan este foarte cunoscut în rândul consumatorilor de whisky de calitate superioară. Realizată pe baza cire perdue, o tehnică veche de secole şi foarte elaborată de modelare a cerii, Cire Perdue Decanter este o sticlă-unicat din cristal, creată in studioul Lalique din Paris şi inspirată de designul unui vas din anii ’20, perioadă din care datează cel mai vechi single malt Macallan. Aroma bogată a whisky-ului Macallan este o combinaţie savuroasă de turbă arsă, coji de portocală uscată, zahăr brun, lemn de cedru, scorţişoară, cuişoare, raşină, melasă, nuci, cacao şi ciocolată neagră piperată.
5. Dalmore 62 – $215,000
Dalmore 62, creaţie a lui Richard Paterson, a fost lansată în 2002 într-o serie de 12 sticle, impunându-se rapid în topul celor mai scumpe mărci din lume, după ce un om de afaceri a plătit 32.000 de lire pentru o sticlă la hotelul Penny Hill Park din Surrey. După ce a împărţit-o cu prietenii, omul de afaceri i-a lăsat chelnerului bacşiş sub forma ultimei picături de whisky din sticlă.
6. Armand de Brignac Midas – $215,000
Armand de Brignac este cea mai scumpă colecţie de şampanie din lume, provenită direct din Billionaires Club care aparţine magnatului Flavio Briatore.
7. Bombay Sapphire – Revelation– $200,000
Lansat la Garrard în Mayfair, Londra, fiecare sticlă de Bombay Sapphire a fost fabricată manual în Franţa. Astfel, sticlele au fost tăiate în formă de piatră preţioasă, cu 10 faţete principale, care reprezintă cele 10 ingrediente folosite pentru a crea gustul complex şi rafinat al acestei băuturi.
8. Penfolds Ampoule – $170,000
Penfolds Ampoule este un vin roşu de calitate excelentă care conţine sortimentul foarte rar Kalimna Block 42 Cabernet Sauvignon din 2004 şi este limitat la 12 exemplare.
9. 1811 Château d’Yquem – $130,000
Château d’Yquem este un producator de vinuri din regiunea Bordeaux, Franţa. Astfel, în 1711 a fost înfiinţată o podgorie care a supravieţuit mai multe generaţii. Aici a fost făcut şi unul dintre cele mai scumpe vinuri din lume Château d’Yquem, produs în 1811.
10. Legacy by Angostura – $25,000
Băutura este o combinaţie între mai multe sortimente produse de Angostura, cel mai tânăr având 15 ani. Procesul de fabricaţie a băuturii durează şase ani, având loc pe una dintre insulele din Trinidad. Legacy by Angostura, sortimentul exclusivist de rom a fost creat pentru a marca aniversarea cu numărul 50 a Trinidad Tobago.